top of page

Çocukları engellilik konusunda eğitmek için 5 film

Sinema bir sanattır ve aynı zamanda çok eğitici olabilen bir araçtır; diğer gerçekleri keşfetmemizi ve çocuklara ve ergenlere kendini geliştirme, çeşitlilik, sevgi veya dostluk gibi belirli değerleri öğretmemizi sağlayan sosyal mesajların ileticisidir.


Bu yazımızda çocuk ve ergenleri fizikselden entelektüele engellilik konusunda eğitmek için 5 film seçtik.


Onları değerleri ve engelliliğin ötesine geçen, farklı yeteneklere veya çeşitliliğin zenginliğine odaklanan ve sosyal ayrımcılık veya zorbalık üzerine düşünmemizi sağlayan mesajları için seçtik.


Merak etmek

27 ameliyat geçirmesine neden olan bir yüz bozukluğuyla dünyaya gelen 10 yaşındaki bir erkek çocuk, ilk kez okula gitmek zorunda.


En büyük zorluğu, görünüşüne rağmen uyum sağlamak ve ebeveynlerinin ve yeni arkadaşlarının yardımıyla tamamen kabul görmek olacaktır.


Åžampiyonlar

Şampiyonlar, zihinsel engelli oyuncuların yer aldığı ve eleştirmenlerden büyük beğeni ve övgü alan İspanyol ve kapsayıcı bir film. Mizah dokunuşları, doğallığı (amatör oyuncularla) ve işlevsel çeşitliliğe açık ve önyargısız bakışıyla öne çıkıyor.

Bununla birlikte, bir gün kendini kişisel bir krizin ortasında, zihinsel engelli insanlardan oluşan bir basketbol takımına koçluk yapan profesyonel bir basketbol koçu Marco'nun hikayesini öğreniyoruz. Bir problem olarak başlayan şey, büyük bir hayat dersi haline gelir.


Yürümek. Sürmek. Rodeo

Gerçek bir hikayeye dayanan bu çocuk dostu film, genç bir rodeo şampiyonunun hikayesini takip ediyor. Bir kazadan sonra, onu tekerlekli sandalyede olmaya zorlayan bir motor engeli kazanır.


Ancak zorluklara rağmen, her zaman yaptığı işe olan kararlılığı ve sevgisi onu tekrar ata binmek istemesine neden olur.


Motivasyon ve azim gibi değerleri, hayatın olumsuzluklarının üstesinden gelmemize yardımcı olan faktörleri öven duygusal bir kişisel gelişim hikayesidir.


Kayıp Balık Nemo

Bu film, bize aile ve arkadaşlığın önemini ve sabrımızı nasıl geliştirebileceğimizi öğreten yüzgecinde bedensel engelli küçük bir balığın hikayesini anlatıyor. .

Ayrıca, bir tür problemimiz olduğunda zorlukların üstesinden gelmek için çok çalışmanın neden önemli olduğunu da gösteriyor.


Her Åžeyin Teorisi

Ergenleri engellilik konusunda eğitmek için bir film. Kaderi bir dahi olmak olan Stephen Hawking'in hikayesini anlatıyor.


Ancak tarihin en önemli fizikçilerinden biri haline gelmesini sağlayan mükemmel zekası, tüm vücudunu yavaş yavaş felç eden dejeneratif bir hastalık olan ALS'yi engelleyemedi.


Bu fiziksel engeli ama aynı zamanda bazen sadece kafamızda olan sınırlarımızı aşma yeteneğini de gösteren bir film.





0 views0 comments
Publicar: Blog2_Post
bottom of page