top of page

2. LTT Dinserta Centro Especial de Empleo tarafından Valensiya'da düzenlendi

25-27 Ocak 2023 tarihleri arasında LTT2 gerçekleştirilmiştir. Mesleki Gözlemler ve İspanya'nın Valensiya kentinde SEN ve Sanat için mesleki eğitimleri birbirine bağlama deneyimi. Bu vesileyle ev sahibi kuruluş Dinserta Centro Especial de Empleo S.L., teorik ve pratik açıdan bilgi edinmeye odaklanan bir gündem hazırlamanın yanı sıra SEN & DAS'lı kişilerle yapılan çalışmalarda sanat ve mesleki eğitimi birbirine bağlamak için farklı girişimler hakkında deneyim ve bakış açılarının paylaşılmasını teşvik etti. Dideas S.L.'den proje ortağı derneklerin katılımcıları, LET'S KEEP LEARNING ASSOCIAZIONE, BAYKUŞ SANAT VE EDEBİYAT MERKEZİ, ANAMUR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ve Dinserta Centro Especial de Empleo S.L. bu oturumlarda yer aldı.


İlk çalışma oturumu, 25 Ocak 2023 tarihinde, sosyal inovasyon ve sosyal içermeye kendini adamış bir mekan olan Valensiya'daki Las Naves'te gerçekleştirildi. Sabah boyunca katılımcılar, SEN & DAS'lı öğrenciler için uyarlanabilecek grup dinamikleri ve buz kırıcılara dahil oldular. Ayrıca, proje için oluşturulan Arts-abled platformuyla etkileşime geçme ve değerlendirme fırsatı buldular; burada kaynağın tasarımı ve işlevselliği hakkında geri bildirimde bulunabildiler. Öğleden sonra, otizm spektrumuna sahip öğrencilerle çalışmaya odaklanan Mira'm Vakfı'nı ziyaret ettiler. Bu vesileyle eğitmenler, aileleri, okulu ve öğrencileri içeren entegre bir yaklaşıma dayanan merkez tarafından yürütülen çalışmalar hakkında en iyi uygulamaları paylaştılar.


İkinci gün katılımcılar, zihinsel engelli gençlerle çalışmaya odaklanan STK Fevadis ile tanışma fırsatı buldu. Ayrıca Bancaja Vakfında, Valensiya'daki on dört merkezden fonksiyonel çeşitliliğe sahip yaklaşık 150 kişinin kendi sanat eserlerini yarattıkları geçici "Harfler, Kelimeler ve Düşünceler" sergisini ziyaret ettiler. Son olarak, Valensiya'daki işitme engelliler federasyonu FESORD'da bir değişim oturumu gerçekleştirdiler ve burada toplumun çocuklarıyla yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi edindiler.


Üçüncü gün katılımcılar Novaterra Vakfı'nı, özellikle de engelli ve sosyal dışlanma riski altındaki kişilerin çalışmasına ve topluma kazandırılmasına odaklanan özel bir catering istihdam merkezi olan Novaterra Catering'i ziyaret ettiler. Katılımcılar verimli bir fikir alışverişinde bulunmuş ve vakıf tarafından kadınların güçlendirilmesi ve engelli bireylerin sosyal hayata ve iş hayatına kazandırılması amacıyla yürütülen faaliyetler hakkında ilk elden bilgi edinmişlerdir. Konferansı sonlandırmak üzere tüm katılımcılar, Novatterra Catering personeli ve tesislerinde hazırlanan yiyeceklerle çalışan bir mekan olan Valencia CaixaForum'da sosyal bir öğle yemeğinde bir araya geldi.


Genel olarak ekip, sorunu farklı açılardan ele alan çeşitli girişimlerle tanıştıktan sonra, engelli insanların sosyal içermesi ve istihdam edilebilirliği için çalışma alanındaki iyi uygulamaları öğrenme ve paylaşma fırsatı buldu. Dostluk ve arkadaşlık atmosferinde tüm katılımcılar, bir sonraki toplantı ve projenin takip noktası olan Vastos'u göz önünde bulundurarak Valensiya'ya veda etti.







0 views0 comments
Publicar: Blog2_Post
bottom of page